Jdi na obsah Jdi na menu
 


Historie r.1998

1998

Začátek tohoto roku a vlastně celá zimní sezóna se dá charakterizovat jako špatná.

Oslavy příchodu nového roku ještě neodezněly a rozpadla se nám tradiční závodnická dvojice. Kiťas si při bobování přetrhal všechny vazy v koleně a sezóna pro něho skončila dřív než začala. Jarin už nějakou dobu staví barák a s ježděním pro tento rok také přestal. Problémy s umístěním kotců a psů se v průběhu roku nevyhly Gejzovi ani Kiťasovi a navíc se k tomu přidal všeobecný nedostatek sněhu na všech horách.

První závod, na který jsme se chystali byl Protivanov, byl však zrušen. S očekáváním jsme sledovali situaci v Beskydech, kde se měly konat tradiční Pustevny. Závod se zde nakonec uskutečnil a Zbyňa, náš jediný zástupce, zde obsadil pěkné 3. místo. Ale závod měl k optimu daleko, pořadatelé však dělali co mohli.

Měl následovat závod pořádaný našim klubem, který jsme museli pro nedostatek sněhu přeložit na jiný termín. Ovšem ani v náhradním termínu nebyl sníh. Postupně přicházely zprávy o rušení dalších závodů. Nakonec se jel v náhradním termínu Děčínský Sněžník, kterého se zúčastnil pouze Zbyňa. Podmínky zde byly na tuto zimu přímo ideální, ovšem výsledky z podzimu se po tréninkovém výpadku už nepodařilo zopakovat.

Paradoxně nejlepší podmínky nastaly až na jaře. Čehož jsme využili při již tradičním ježdění o Velikonocích.

Jelikož jsme se po celou sezónu pořádně nesetkali, bylo potřeba vše napravit při schůzi. Ta se tentokrát opět vrátila do Vidnavy a pořádáním byl pověřen Zbyňa. Průběh byl tradiční a proto ho nebudeme radši ani zveřejňovat. Za zmínku stojí jen přijetí nových členů , kterými se stali : Dagmar Kučerová, Jitka Diblíková, Pavel Koiš, Zdeněk Sedláček a Zdeněk Roubal, další naše talentovaná mládež.

Tak jsme se opět dostali na začátek podzimní tréninkové sezóny. První závod, kterého se od nás vůbec někdo zúčastnil byl Červený Kostelec 10.-11.10. Zde startoval opět jen Zbyňa a obsadil 3. místo, i když po loňsku pomýšlel výše, ale konkurence se letos zvětšila.

Dalším závodem, kterého se zúčastnil i s Petrou, byl Hlučín ve dnech 31.10.-1.11. Na tomto novém závodu v termínové listině si oba vedli skvěle. Petra v kategorii Skj zvítězila, po skvělém taktickém výkonu v druhém kole. Zbyňa dokonce zvítězil v obou kolech s dostatečným náskokem a zaslouženě si odvezl 1. místo v kategorii C i cenu pro absolutně nejrychlejší spřežení. Nutno ještě dodat,že Kiťas přivedl svého náhradníka, protože jeho problémy s kolenem přetrvávaly. Stal se jím Jiří Velárt, dále jen Pulec, který ihned zapadl mezi všechny mushery, protože mu mimořádně chutná cokoliv od chmelu.

Přípravu na sezónu jsme zakončili tradičně, tréninkem na Ramzové, na přelomu roku. Naše pozvání ke společnému tréninku přijali i členové Slezského klubu musherů z Hlučína, když jeden z nich, Luboš Seidl to zde pojal jako přípravu na MS ve Švýcarsku. Závěrem je nutno dodat, že sněhové podmínky byly přímo ideální neboť 25.12. napadlo za noc neuvěřitelných 80 cm sněhu.